Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 19 czerwca 2025 11:21
Reklama

Top 10 najlepszych dodatków do burgerów

Jesteś miłośnikiem domowych burgerów i szukasz pomysłów na ciekawe dodatki, które urozmaicą ich smak? A może zastanawiasz się, jakiego burgera spróbować podczas kolejnej wizyty w restauracji? Oto 10 najlepszych dodatków do burgerów - tych klasycznych i mniej oczywistych!
  • 17.12.2024 12:19
  • Autor: Grupa tipmedia
Top 10 najlepszych dodatków do burgerów

Ser cheddar, halloumi i burrata – doskonałe uzupełnienie burgera

Trudno wyobrazić sobie idealnego burgera bez aromatycznego, rozpływającego się w ustach sera! To bez dwóch zdań jeden z najpopularniejszych dodatków do kanapek na gorąco. Fanom klasycznych połączeń polecamy żółty ser angielski typu cheddar o głębokiej, żółtej barwie. Inną opcją jest włoski ser burrata o aksamitnej konsystencji i lekko słodkim posmaku. Zamiast żółtego sera do burgera możesz wykorzystać także ser biały z mleka krowiego, owczego i koziego, taki jak halloumi. Dobrze sprawdzi się w dietetycznych burgerach, bo w porównaniu z innymi serami ma niską kaloryczność i niewielką zawartość tłuszczu.

Wysokogatunkowe, aromatyczne sery to obowiązkowy element burgerów w Pasibusie! Właśnie tam znajdziesz najlepsze burgery Częstochowa, które śmiało można uznać za prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej. Każda kanapka jest przygotowywana z najwyższej jakości składników - 100% wołowiny mielonej na miejscu, chrupiącej bułki, świeżych warzyw oraz autorskich sosów. Jeśli choć raz spróbujesz burgerów w Pasibusie, prawdopodobnie nie będziesz chciał ich jeść już nigdzie indziej!

Awokado, grillowane owoce, grzyby – nieoczywiste dodatki, które podkreślą smak burgera

Surowe warzywa można znaleźć prawie w każdym tradycyjnym burgerze. A co powiesz na owoce? Wbrew pozorom wiele owoców doskonale zgrywa się ze smakiem mięsa, ciekawie przełamując jego aromat. Dobrym wyborem, zwłaszcza do burgera w stylu meksykańskim, będzie świeże awokado - owoc słynący z właściwości prozdrowotnych. Warto spróbować także grillowanych owoców, takich jak gruszka, ananas czy słodkie mango.

Lubisz smak umami? Dodaj do swojego burgera poszarpane kawałki boczniaka! Grzyb ten doskonale sprawdzi się też jako zamiennik wołowiny w burgerach wegetariańskich. Jego struktura przypomina nieco mięso, a słono-słodki, lekko wytrawny smak zachwyca podniebienie.

Plastry boczku i krewetki w tempurze – dla fanów klasycznych burgerów i nie tylko

Marzysz o burgerze, którego smak przywodzi na myśl amerykański street food? Do grillowanej kanapki dodaj chrupiący boczek! Wystarczy, że owiniesz plastrami boczku kotlety z mielonej wołowiny, a następnie upieczesz na ruszcie i włożysz do bułki. Miłośnicy owoców morza mogą uzupełnić swojego burgera krewetkami w delikatnej tempurze. Kilka krewetek obtocz w cieście z mąki kukurydzianej, jajka i wody, a potem usmaż na głębokim oleju i dodaj do kanapki.

Kimchi i majonez wasabi – ostre dodatki do burgerów w orientalnym stylu

Preferujesz pikantne dodatki i chętnie inspirujesz się kuchnią Orientu? Domowego burgera można uzupełnić o kimchi - fermentowaną kapustę pekińską w ostrym wydaniu. Smak wołowiny doskonale podkreśli też majonez wymieszany z kilkoma łyżeczkami zielonej pasty wasabi. Majonez wasabi możesz wykorzystać zamiast klasycznego sosu do burgerów, jeśli chcesz, aby twoje danie nabrało większej wyrazistości.

Artykuł sponsorowany


Reklama
Reklama
Reklama