Ser cheddar, halloumi i burrata – doskonałe uzupełnienie burgera
Trudno wyobrazić sobie idealnego burgera bez aromatycznego, rozpływającego się w ustach sera! To bez dwóch zdań jeden z najpopularniejszych dodatków do kanapek na gorąco. Fanom klasycznych połączeń polecamy żółty ser angielski typu cheddar o głębokiej, żółtej barwie. Inną opcją jest włoski ser burrata o aksamitnej konsystencji i lekko słodkim posmaku. Zamiast żółtego sera do burgera możesz wykorzystać także ser biały z mleka krowiego, owczego i koziego, taki jak halloumi. Dobrze sprawdzi się w dietetycznych burgerach, bo w porównaniu z innymi serami ma niską kaloryczność i niewielką zawartość tłuszczu.
Wysokogatunkowe, aromatyczne sery to obowiązkowy element burgerów w Pasibusie! Właśnie tam znajdziesz najlepsze burgery Częstochowa, które śmiało można uznać za prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej. Każda kanapka jest przygotowywana z najwyższej jakości składników - 100% wołowiny mielonej na miejscu, chrupiącej bułki, świeżych warzyw oraz autorskich sosów. Jeśli choć raz spróbujesz burgerów w Pasibusie, prawdopodobnie nie będziesz chciał ich jeść już nigdzie indziej!
Awokado, grillowane owoce, grzyby – nieoczywiste dodatki, które podkreślą smak burgera
Surowe warzywa można znaleźć prawie w każdym tradycyjnym burgerze. A co powiesz na owoce? Wbrew pozorom wiele owoców doskonale zgrywa się ze smakiem mięsa, ciekawie przełamując jego aromat. Dobrym wyborem, zwłaszcza do burgera w stylu meksykańskim, będzie świeże awokado - owoc słynący z właściwości prozdrowotnych. Warto spróbować także grillowanych owoców, takich jak gruszka, ananas czy słodkie mango.
Lubisz smak umami? Dodaj do swojego burgera poszarpane kawałki boczniaka! Grzyb ten doskonale sprawdzi się też jako zamiennik wołowiny w burgerach wegetariańskich. Jego struktura przypomina nieco mięso, a słono-słodki, lekko wytrawny smak zachwyca podniebienie.
Plastry boczku i krewetki w tempurze – dla fanów klasycznych burgerów i nie tylko
Marzysz o burgerze, którego smak przywodzi na myśl amerykański street food? Do grillowanej kanapki dodaj chrupiący boczek! Wystarczy, że owiniesz plastrami boczku kotlety z mielonej wołowiny, a następnie upieczesz na ruszcie i włożysz do bułki. Miłośnicy owoców morza mogą uzupełnić swojego burgera krewetkami w delikatnej tempurze. Kilka krewetek obtocz w cieście z mąki kukurydzianej, jajka i wody, a potem usmaż na głębokim oleju i dodaj do kanapki.
Kimchi i majonez wasabi – ostre dodatki do burgerów w orientalnym stylu
Preferujesz pikantne dodatki i chętnie inspirujesz się kuchnią Orientu? Domowego burgera można uzupełnić o kimchi - fermentowaną kapustę pekińską w ostrym wydaniu. Smak wołowiny doskonale podkreśli też majonez wymieszany z kilkoma łyżeczkami zielonej pasty wasabi. Majonez wasabi możesz wykorzystać zamiast klasycznego sosu do burgerów, jeśli chcesz, aby twoje danie nabrało większej wyrazistości.